Ο Κωνσταντίνος Παναγιωτάκης στο Λατώ fm: Το Τμήμα Διοικ. Επιστήμης και Τεχνολογίας πληροί όλα τα ακαδημαϊκά κριτήρια για να βρίσκεται στο μηχανογραφικό – Άμεση η συνέργεια του με το υπό ίδρυση ΤΕΦΑΑ, η μια σχολή εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα της άλλης

Όλες οι προϋποθέσεις υπάρχουν για να μην αντιμετωπίσει το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας πρόβλημα βιωσιμότητας λόγω της ελάχιστης βάσης εισαγωγής, όπως είπε στην εκπομπή “Πρώτη ματιά στην ενημέρωση” και το Νίκο Σγουρό ο 
πρόεδρος του Τμήματος και μέλος της τριμελούς Επιτροπής της μελέτης σκοπιμότητας και βιωσιμότητας του ΤΕΦΑΑ Κωνσταντίνος Παναγιωτάκης.

Τόνισε επίσης ότι βάσει της σχετικής επιστολής που έστειλε στον Υφυπουργό Παιδείας Άγγελο Συρίγο προκύπτει πως η λειτουργία του ΤΕΦΑΑ στον Άγιο Νικόλαο δεν θα επηρεάσει αρνητικά τη βιωσιμότητα των υπολοίπων ΤΕΦΑΑ, απαντώντας έτσι και στα “ακαδημαϊκά κριτήρια που έθεσε ο υφυπουργός στην τηλεδιάσκεψη της περασμένης Τετάρτης, που θα πρέπει να απαντηθούν από τους ακαδημαϊκούς που έχουν άλλωστε και την γνώση και την εμπειρία αυτή. Η απόφαση πλέον είναι πολιτική”.

Ο ίδιος ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην κατάρτιση της μελέτης βιωσιμότητας ενώ τόνισε πως “το υπάρχον Τμήμα στα Λακώνια πρέπει να είναι η προτεραιότητα για την πόλη μας, το ΤΕΦΑΑ δεν υπάρχει αλλά φυσικά θέλουμε και υπάρχουν λόγοι να γίνει”. Το υπάρχον τμήμα τμήμα υπάρχει στην πόλη μας όχι για να λειτουργούν οι ταβέρνες τα εστιατόρια, τα σουβλατζίδικα, να ενοικιάζονται σπίτια, υπάρχει γιατί πληροί όλα τα ακαδημαϊκά κριτήρια – το σύγχρονο πρόγραμμα σπουδών που έχει το οποίο συνδέεται άμεσα με τον ψηφιακό μετασχηματισμό και μάλιστα έχουμε και μεταπτυχιακό πρόγραμμα πάνω στο ψηφιακό μετασχηματισμό, οι υποδομές οι οποίες είναι από τις πιο σύγχρονες στην Κρήτη σε όλα τα επίπεδα και το τρίτο στοιχείο είναι το ερευνητικό έργο και αναφέρομαι στην αριστεία που έχουμε στο τμήμα μας που είναι στη δεύτερη θέση στην Ελλάδα σε ερευνητικές επιδόσεις ανάμεσα σε 34 σχολές οικονομικής κατεύθυνσης. Επίσης, υπάρχει και η αναπτυξιακή λογική που υπάρχει στο Νομό Λασιθίου που έχει μόλις δύο τμήματα ενώ οι υπόλοιπη Κρήτη έχει 32 και έχει μείωση πληθυσμού”.

Ο κ. Παναγιωτάκης ανέφερε επίσης αναλυτικά παραδείγματα σχετικά με τον αριθμό των εισακτέων και την ελάχιστη βάση, εξηγώντας πώς το Τμήμα είναι βιώσιμο βάσει και της σχετικής ανακατανομής που θα γίνει και στα κεντρικά τμήματα

Πρόσθεσε ότι το ΕΛΜΕΠΑ θα στηρίξει Τμήματα του τα οποία δεν διαθέτουν επαρκείς συνθήκες φοιτητικής μέριμνας με φοιτητικές εστίες – στα Χανιά στο Ρέθυμνο και στον Άγιο Νικόλαο – οπότε έχει αποφασιστεί ότι το επόμενο διάστημα θα βγει στη δημοσιότητα ότι θα δοθούν 10 ανταποδοτικές υποτροφίες σε κάθε Τμήμα από αυτά στους 10 πρώτους εισακτέους αρκεί να έχουν ξεπεράσει τα 10.000 μόρια.

Για το ΤΕΦΑΑ τόνισε ότι “ο Άγιος Νικόλαος είναι η καταλληλότερη πόλη σε όλη την Ελλάδα και την Κρήτη για να αναπτυχθεί μια τέτοια σχολή, δεν υπάρχει άλλο ΤΕΦΑΑ που να ασχολείται πχ με τον θαλάσσιο αθλητισμό, ενώ με βάση τη μελέτη σκοπιμότητας  δεν θα λειτουργήσει μόνο του, θα υπάρχουν σημαντικές συνέργειες με το Τμήμα μας σημαντικές και θα αναπτυχθούν και καινοτόμες κατευθύνσεις όπως είναι οι νέες τεχνολογίες στον αθλητισμό και η διοίκηση αθλητισμού. Εάν χαθεί το Τμήμα, δύσκολα θα έχουμε και το ΤΕΦΑΑ, η μια σχολή εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα της άλλης”.

Ανέλυσε επίσης γιατί ο αριθμός των εισακτέων στο υπό ίδρυση ΤΕΦΑΑ στον Άγιο Νικόλαο δεν θα επηρεάσει άλλα ΤΕΦΑΑ στην υπόλοιπη χώρα, εν αναμονή όπως είπε και των απαντήσεων του υπουργείου Παιδείας και των εξελίξεων.

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com